Emekli Bayram İkramiyesi İçin Son Çağrı: 31 Mayıs'a Kadar SGK'ya Başvurun! İşte Tüm Detaylar...

Emekli Bayram İkramiyesi İçin Son Çağrı: 31 Mayıs'a Kadar SGK'ya Başvurun! İşte Tüm Detaylar...
Emekli maaşı alacaklar dikkat! Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesinden yararlanmak için son günler. Yeni emekli olacaklar, 31 Mayıs gece yarısına kadar SGK'ya başvuruda bulunarak, Kurban Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye alabilecekler.

SGK'dan emekli maaşı alanlara yönelik Kurban Bayramı öncesinde önemli bir hatırlatma yapıldı. Yüzde 50 artışla bu yıl 3'er bin lira olarak belirlenen emekli bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramı'nda ilk kez ödendi. Şimdi gözler Kurban Bayramı öncesinde yapılacak ikramiye ödemelerine çevrildi. Yeni emeklilik için başvuracak olanlar için önemli bir detay var: İkramiye alabilmek için maaş hesaplamalarının başlamış olması gerekiyor, bu nedenle emeklilik başvuruları bu ay içinde yapılmalı.

Mayıs ayı içinde emeklilik dilekçesi verenler, maaş hesaplamalarının Haziran ayının başından itibaren başlamasını sağlayacak. Bu durum, Kurban Bayramı'nda ikramiye alabilmek için kritik öneme sahip. Kurban Bayramı bu yıl 15-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak ve emeklilere ikramiye ödemeleri 10-14 Haziran haftasında yapılacak.

SGK'ya Mayıs ayı içinde başvuranlar, bu başvuru tarihi sayesinde Haziran ayının başında maaş hesaplaması hak etmiş sayılacaklar ve böylece Kurban Bayramı ikramiyesi de alabilecekler. Ölüm maaşı ya da iş göremezlik ödeneği için başvuracaklar da bu tarihe kadar başvurularını tamamlamalılar.

Yeni emeklilik veya diğer ödenekler için başvuru yapanlar, başvuruları 31 Mayıs'a kadar tamamlayarak Kurban Bayramı'nda ikramiye alma hakkı kazanacak. Bu süreyi kaçıranlar ise ne yazık ki bir sonraki bayram ikramiyesini beklemek zorunda kalacaklar. Bu nedenle, emeklilik şartlarına uyan herkesin ay sonuna kadar başvurularını yapmaları büyük önem taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.